The Helsinki International Ballet Competition is looking for a Secretary General

The Helsinki International Ballet Competition Association is looking for a Secretary General to the ninth Helsinki International Ballet Competition, which will be organized at the Finnish National Opera and Ballet from 30 May to 6 June 2022. Please see the job description below (in Finnish). 

Pääsihteeri vastaa kilpailun käytännön järjestelyistä yhteistyössä yhdistyksen hallituksen kanssa. Muita pääsihteerin työtehtäviä ovat yhdistyksen toiminnan ylläpitäminen (hallituksen kokousjärjestelyt, yhdistyksen päivittäistoiminnot yms.), kilpailun ja yhdistyksen taloudesta vastaaminen, lisätyövoiman rekrytointi sekä rahoituksen ja yhteistyökumppanien hankkiminen. Pääsihteerin avuksi palkataan myöhemmin viestintäpäällikkö sekä muita työntekijöitä tarpeen mukaan.

Etsimme pääsihteeriksi ahkeraa ja toimeen tarttuvaa henkilöä, jolla on kokemusta tapahtumatuotannosta ja yhdistystoiminnasta. Pääsihteerin tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyviä organisointi- ja yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Toivomme, että Facebookin ja Instagramin julkaisu- ja mainostyökalut, Processwire-sisällönhallintajärjestelmä, Mailchimp-uutiskirjejärjestelmä sekä tapahtumanhallintatyökalu Lyyti ovat sinulle tuttuja. Työkielet ovat suomi ja englanti, mutta muun muassa viestintämateriaaleja tuotetaan myös ruotsiksi. Balettimaailman tuntemus, kokemus viestinnästä sekä muu kielitaito katsotaan eduksi.

Pääsihteerin tehtävä tarjoaa sinulle syväsukelluksen baletin maailmaan. Helsingin kansainvälisen balettikilpailun pääsihteerinä olet toteuttamassa yhtä maailman suurimmista ja arvostetuimmista kansainvälisistä balettikilpailuista. Tarjoamme sinulle monipuolisen työnkuvan ja kokonaisvaltaisen kansainvälisen projektin, jonka sisältöön voit itse merkittävästi vaikuttaa. Pääset työskentelemään yhdessä tanssialan parhaimpien ammattilaisten sekä muun muassa Kansallisoopperan ja -baletin, suomalaisten kulttuurisäätiöiden ja yritysmaailman kanssa. 

Pääsihteerin tehtävä alkaa osa-aikaisena (noin 15 tuntia/viikko) 1.1.2021. Tehtävä muuttuu kokoaikaiseksi (37,5 tuntia/viikko) 1.8.2021, ja jatkuu kokoaikaisena 31.8.2022 saakka. Kilpailun toimisto, joka toimii pääsihteerin työhuoneena, sijaitsee Aleksanterin teatterissa (Bulevardi 23–27, 00180 Helsinki). Työn suorituspaikka on Helsinki, mutta tehtävää voi hoitaa osittain myös etänä sopimuksen mukaan.

Pitkän uran Suomen kansallisbaletin ensitanssijana tehnyt sekä myöhemmin kulttuuripoliitikkona ja tanssin aseman edistäjänä toiminut professori, prima ballerina Doris Laine-Almi (1931–2018) perusti Helsingin kansainvälisen balettikilpailun vuonna 1984. Keskimäärin neljän vuoden välein järjestettävässä kilpailussa noin sata nuorta tanssijaa ympäri maailman kilpailee klassisen baletin ja nykytanssin taidoissa. Kilpailussa on kaksi sarjaa, juniori- (15−19-vuotiaat) ja seniorisarjat (20−25-vuotiaat). Kilpailussa jaetaan palkintoja noin 100.000 euron arvosta. Kilpailun vastuullinen järjestäjä on Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistys ry, jonka puheenjohtaja on tanssitaitelija Jorma Uotinen ja varapuheenjohtaja tähtitanssija-koreografi Minna Tervamäki. Tuomariston puheenjohtaja on Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi sekä palkkatoiveesi 6.10.2020 klo 17 mennessä osoitteeseen info@ibchelsinki.fi.

 

Lisätietoja 17., 18., 23. ja 24.9. klo 11–13 välillä antaa:

Paula Ranto

Pääsihteeri

paula.ranto@ibchelsinki.fi

050 452 2409