Cynthia Harvey

Cynthia Harvey on työskennellyt American Ballet Theatren sekä Jaqueline Kennedy Onassis Schoolin taiteellisena johtajana vuodesta 2016 alkaen. Hän johtaa myös American Ballet Theatren National Training Curriculum -koulutusohjelmaa. Tanssijanuransa aikana hän esitti kaikki merkittävimmät pääroolit American Ballet Theatressa, ja hän sai kunnian olla ensimmäinen amerikkalainen, joka kiinnitettiin ensitanssijaksi Lontoon kuninkaalliseen balettiin. Lisäksi Harvey esiintyi muun muassa Mihail Baryšnikovin ja Rudolf Nurejevin kanssa ennen eläköitymistään vuonna 1996.

Harvey on esiintynyt useilla DVD-tallenteilla esimerkiksi Don Quijoten Kitrin roolissa Baryšnikovin parina. Lisäksi hän esiintyy Christopher Nupenin dokumenttielokuvassa Tchaikowsky's Women and Fate (1988) sekä Fred Weismannin dokumenttielokuvassa American Ballet Theatresta. Harvey on kirjoittanut yhdessä Kenneth Lawsin kanssa kirjan Physics and the Pas de Deux

Vuonna 2009 Harvey teki Norjan kansallisbaletille oman sovituksensa Gisellestä. Kehuttu teos esitettiin ensimmäistä kertaa Suomen kansallisbaletissa vuonna 2018. Vuonna 2010 Hong Kongin baletti esitti Harveyn koko illan baletin Tuhkimo, ja vuonna 2014 Singapore Dance Theatre esitti hänen niin ikään menestyksekkään versionsa Don Quijotesta

Harvey on kysytty opettaja ja balettimestari. Hän on vieraillut opettajana muun muassa Australian Ballet'ssa, Milanon Teatro alla Scalassa, Ruotsin kuninkaallissa baletissa, Suomen kansallisbaletissa, Lontoon kuninkaallisen baletin balettikoulussa, Englannin kansallisbaletin balettikoulussa sekä Baselin balettikoulussa. Lisäksi hän vierailee säännöllisesti balettimestarina Dresdenin Semperoper Ballett'ssa ja Zürich Ballett'ssa. Harvey on myös työskennellyt tuomarina muun muassa seuraavissa tanssikilpailuissa: Prix de Lausanne, Rosetta Mauri, Tanzolymp, First International Competition in Sitges ja Dance World Cup Spain. 

Harvey on ollut aktiivijäsen useissa kansainvälisissä tanssiin liittyvissä yhdistyksissä kuten DanceEastissa, Council for Dance Education and Trainingissa sekä International Council on Dancessa.