President of the Jury

Madeleine Onne

 

Madeleine Onne aloitti Suomen Kansallisbaletin taiteellisena johtajana elokuussa 2018. Hän on työskennellyt Tukholman kuninkaallisen baletin taiteellisena johtajana vuosina 2002–08 ja Hongkongin baletin taiteellisena johtajana 2009–17. Vuonna 1996 hän perusti Tukholman kuninkaallisen baletin sisällä toimivan solistitanssijaryhmän Stockholm 59° North, jota hän johti vuoteen 2002. Vuosina 2017–18 Onne on toiminut Houstonin balettiakatemian johtajana.

Madeleine Onne on opiskellut balettitanssijaksi Tukholman kuninkaallisen baletin balettikoulussa, ja hän sai kiinnityksen tanssijaksi Kuninkaalliseen balettiin 1978. Onne nimitettiin solistitanssijaksi 1981 ja ensitanssijaksi 1984. Lisäksi hän on työskennellyt solistitanssijana Dallasin baletissa 1985–86 ja vieraillut mm. Saksassa, Norjassa, Tanskassa, Neuvostoliitossa ja Espanjassa sekä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kuubassa, Kiinassa, Japanissa ja Israelissa.

Madeleine Onnelle on myönnetty mm. Ruotsin kuninkaallinen Litteris et Artibus -mitali ja Ruotsin kuninkaallisen hovin tanssijan arvonimi. Vuonna 2009 hänet on palkittu Ruotsin kuninkaallisen oopperan kultaisella kunniamitalilla tunnustuksena työstään Kuninkaallisen baletin ensitanssijana ja taiteellisena johtajana.

Onne on toiminut tuomarina useissa kansainvälisissä balettikilpailuissa kuten Benois de la Dance Moskovassa, YAGP Tokiossa ja New Yorkissa, Prix de Lausanne sekä Helsingin kansainvälinen balettikilpailu 2012. Hän on pitänyt mestarikursseja mm. Pekingin tanssiakatemiassa, YAGP:ssa Tokiossa ja Jacob’s Pillow’ssa.