Patrick Armand

San Fransiscon balettikoulun johtaja Patrick Armand syntyi Ranskan Marseillessa. Hän opiskeli muun muassa Rudy Bryansin ja äitinsä Colette Armandin oppilaana sekä École de Danse de Marseillessa. 

Armand voitti Prix de Lausannen balettikilpailun vuonna 1980 ja jatkoi opintojaan the School of American Ballet'ssa sekä Centre de Danse International Rosella Hightowerissa Cannesissa. Vuonna 1981 hän liittyi Ballet Théâtre Francais de Nancyn tanssiryhmään. Hänet nimitettiin ryhmän ensitanssijaksi vuonna 1983. Samana vuonna hänet palkittiin Laurence Olivier Award -palkinnolla hänen esiintymisestään Béjart’n Songs of a Wayfarer -teoksessa, jossa hän esiintyi yhdessä Rudolf Nurejevin kanssa. Hänet kiinnitettiin Englannin kansallisbalettiin vuonna 1984 ja sieltä hän siirtyi Bostonin balettiin vuonna 1990.

Armand jätti esiintymislavat vuonna 2006. Eläköitymisensä jälkeen hän on työskennellyt opettajana esimerkiksi Amsterdamissa, Firenzessä, Lontoossa, Napolissa, Tokiossa ja Torontossa. Hänet nimitettiin Milanon Teatro alla Scalan opettajaksi ja balettimestariksi vuonna 2006. San Franciscon balettikoulussa hän on työskennellyt vuodesta 2010 alkaen. Lisäksi Armand on työskennellyt Prix de Lausannen balettikilpailun tuomarina vuosina 1998 ja 2009, ja vuodesta 2010 alkaen hän on työskennellyt kilpailun harjoittajana ja opettajana.