Helsingin kansainvälisen balettikilpailun Grand Prix -palkinto Yuka Masumotolle

6.6.2022

Yhdeksäs Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on päättynyt Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa maanantai-iltana 6.6. Korkeatasoisen kilpailun Jane Erkko Grand Prix -pääpalkinnon voitti naisten seniorisarjassa kilpaillut Yuka Masumoto. Ensimmäistä kertaa jaetun Doris Laine -palkinnon sai poikien juniorisarjan Giulio Diligente.

Lue lisää
Finaalien esiintymisjärjestys

4.6.2022

Finaaleissa lauantaina 4.6. ja sunnuntaina 5.6. kilpailijat esittävät sekä klassisen baletin ohjelmistoa että nykytanssikoreografioita. 

Lue lisää
Helsingin kansainvälisen balettikilpailun finalistit on valittu

4.6.2022

Alkueristä jatkoi 40 tanssijaa välieriin, jotka nähtiin torstaina 2.6. ja perjantaina 3.6. Välierien jälkeen kansainvälinen tuomaristo valitsi 21 tanssijaa jatkoon kilpailun finaaleihin. Finaaleissa lauantaina 4.6. ja sunnuntaina 5.6. kilpailijat esittävät sekä klassisen baletin ohjelmistoa että nykytanssia.

Lue lisää
Välierien esiintymisjärjestys

2.6.2022

Välierissä torstaina 2.6. ja perjantaina 3.6. jatkoon valitut kilpailijat esittävät nykytanssikoreografioita.

Lue lisää
Helsingin kansainvälisen balettikilpailun välieriin valittiin 40 tanssijaa

2.6.2022

Alkuerissä tiistaina 31.5. ja keskiviikkona 1.6. esiintyi 62 tanssijaa 16 maasta. Kansainvälinen tuomaristo valitsi 40 tanssijaa jatkoon kilpailun välieriin.

Lue lisää
Finaalit ja gaala suorana lähetyksenä

2.6.2022

Lauantaina 4.6. klo 19.00 starttaa suora lähetys Suomen kansallisopperan ja -baletin päänäyttämöltä. Pääset seuraamaan lauantain 1. finaalin lisäksi sunnuntaina 5.6. balettikilpailun 2. finaalia sekä maanantaina 6.6. gaalaa, jonka aika palkitaan kilpailun voittajat.

Lue lisää
Kilpailijoiden esiintymisjärjestys 2022

29.5.2022

Kilpailijoiden numerot ja järjestys säilyvät samana kilpailun loppuun saakka.

Lue lisää
Kilpailujärjestys julkistetaan sunnuntaina 29.5.

26.5.2022

Kilpailijoiden esiintymisjärjestys arvotaan sunnuntaina illalla 29.5. ja julkaistaan arvonnan jälkeen balettikilpailun nettisivuilla. 

Lue lisää
Millainen on baletin tulevaisuus? Tervetuloa keskustelutilaisuuteen sunnuntaina 5.6.

5.5.2022

Luovatko baletin tulevaisuuden klassisen maailman puritanistit, nykytodellisuuden modernistit vai koulukuntia yhdistelevät löytöretkeilijät? Helsingin kansainvälisen balettikilpailun toisena finaalipäivänä sunnuntaina 5.6. järjestetään kaikille avoin Baletin tulevaisuus -keskustelu Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, Alminsalin lämpiössä klo 17.30.

Lue lisää
Tervehdys Jorma Uotiselta, HIBC:n pitkäaikaiselta puheenjohtajalta

17.5.2022

Helsingin kansainvälisellä balettikilpailulla on jo vuosikymmenten historia ja siksi se on ottanut ja saanut keskeisen paikan kansainvälisten balettikilpailujen eturivissä. Kilpailu on tullut tunnetuksi ja saanut kiitosta erinomaisista järjestelyistä ja tanssijoiden huolenpidosta ja sillä on upeat puitteet Suomen kansallisoopperan tiloissa.

Lue lisää
Brooklyn Mack esiintyy Helsingin kansainvälisen balettikilpailun gaalaillassa

27.4.2022

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kansainvälisen vierailevan ensitanssijan Brooklyn Mackin esiintyvän Suomessa. Hän tanssii balettikilpailun päättävässä gaalaillassa maanantaina 6.6. Vuonna 2009 Mack voitti toisen palkinnon Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa.

Lue lisää
Media-akkreditointi Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun on avattu

26.4.2022

Tarjoamme toimittajille, jotka haluavat uutisoida balettikilpailusta, mahdollisuuden akkreditoitua alku-, välierien ja finaalien esityksiin sekä gaalailtaan.

Lue lisää
Brooklyn Mack mukaan Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristoon

25.4.2022

Amerikkalainen balettitanssija Brooklyn Mack tulee mukaan Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristoon. Hän täydentää tuomaristoa, joka koostuu kansainvälisten balettiryhmien keskeisistä taiteellisista johtajista ja tunnetuista balettiasiantuntijoista.

Lue lisää
Maria Baranova esiintyy balettikilpailun gaalaillassa

23.4.2022

Maria Baranova, Baijerin valtionbaletin ensitanssija, esiintyy Helsingin kansainvälisen balettikilpailun gaalaillassa 6.6. Illan aikana julkistetaan kilpailun voittajat. Hänen partnerinaan on ensitanssija Emilio Pavan.

Lue lisää
Training Tomorrow’s Artists – Creating a Sustainable Praxis | Seminar for dance professionals on Sun 5 June

21 April 2022

UPDATE on 25 May | THE SEMINAR HAS BEEN CANCELLED

Dance Health Finland's seminar is aimed at teachers, parents, and everyone working with young dancers and performing artists, as well as the youth themselves. The event is organized in collaboration with the Helsinki International Ballet Competition.

Lue lisää
Intensiivikurssi 14–18-vuotiaille edistyneille tanssinopiskelijoille viikonloppuna 4.–5.6. – ilmoittautuminen on auki

13.4.2022

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu ja Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden treenata kansainvälisten huippuopettajien johdolla balettikilpailun jännittävässä ilmapiirissä.

Lue lisää
Balettikilpailuun haki runsaasti tanssijoita – osallistujat on valittu

31.3.2022

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu herätti kiinnostusta nuorten tanssijoiden keskuudessa. Hakemuksensa kilpailuun lähetti kaikkiaan 151 tanssijaa eri puolilta maailmaa. Esikarsintaraati valitsi mukaan 81 kilpailijaa 20 maasta. Tänä vuonna yhdeksättä kertaa järjestettävä kilpailu nähdään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 31.5.–6.6.

Lue lisää
Kolme kansainvälistä kilpailua Helsingissä tänä vuonna

9.2.2022

Klassisen musiikin ja baletin yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kolme tasokasta kansainvälistä kilpailua Helsingissä vuoden 2022 aikana. Helsingin kansainvälisen balettikilpailun lisäksi Jean Sibelius -viulukilpailu ja Maj Lind -pianokilpailu ovat sekä Suomessa että maailmalla tunnettuja ja arvostettua tapahtumia.

Lue lisää
Balettikilpailun hakuaikaa jatkettu 20.3. asti

27.1.2022

Pandemian takia Helsingin kansainvälisen balettikilpailun hakuaikaa on jatkettu 20.3.2022 asti. Kilpailuun valittujen tanssijoiden nimet julkaistaan viimeistään 31.3.2022

Lue lisää
HIBC on enemmän kuin kilpailu – ohjelma sisältää harjoitustunteja, mestarikursseja ja teematunteja

18.1.2022

Kilpailuviikon aikana osallistujille järjestetään päivittäisiä harjoituksia, mestarikursseja ja teematunteja. Kilpailijat lähtevät kotiin ikimuistoisten ja jopa elämää muuttavien kokemusten kanssa.

Lue lisää
Tutustu balettikilpailun tuomaristoon

14.12.2021

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristoon on kutsuttu kansainvälisten balettiryhmien keskeisiä taiteellisia johtajia ja tunnettuja balettiasiantuntijoita, jotka ovat alalla pitkään menestyksekkäästi työskennelleitä tanssijoita, johtajia, valmentajia ja koreografeja.

Lue lisää
Lipunmyynti on avautunut – varaa paikkasi seuraavaan balettikilpailuun

15.11.2021

Liput Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun ovat myynnissä Suomen kansallisoopperan ja -baletin verkkokaupassa ja asiakaspalvelussa alkaen maanantaina 15.11.2021.

Lue lisää
Haku balettikilpailuun on avautunut

1.11.2021

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on viikon mittainen opintomatka nuorille ja lahjakkaille tanssijoille.

Lue lisää
Minna Tervamäki aloittaa yhdistyksen puheenjohtajana

10.6.2021

Tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki on valittu Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on aiemmin toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana ja ollut aktiivisesti mukana mm. varainhankinnassa.

Lue lisää
Helsingin kansainvälisellä balettikilpailulla on hyvä maine

24.4.2021

Madeleine Onne, Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja ja vuoden 2022 kilpailun tuomariston puheenjohtaja, arvioi Helsingin kansainvälisen balettikilpailun kotimaista ja kansainvälistä merkitystä.

Lue lisää
Helsingin kansainvälisen balettikilpailun 2022 järjestelyt vauhdissa

Mitä kuuluu Helsingin kansainvälisen balettikilpailun suunnitelmille?

Balettitanssija, koreografi ja Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhdistyksen varapuheenjohtaja Minna Tervamäki kertoo miten kilpailun eri osa-alueet etenevät.

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään vuonna 2022

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 30.5.–6.6.2022. Jo yhdeksättä kertaa vietettävä balettikilpailu tuo Helsinkiin noin sata 15–25-vuotiasta tanssijaa ympäri maailman.

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu siirtyy Lue lisää Vuoden 2020 balettikilpailun kilpailijat on valittu

Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun on hyväksytty mukaan 89 tanssijaa 23 maasta. Heistä seitsemän edustaa Suomea. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä kilpailu käydään Suomen Kansallisoopperan näyttämöillä 1.–8. kesäkuuta. 

Lue lisää
Urheilu Mehiläinen Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhteistyökumppaniksi

Urheilu Mehiläinen vastaa kansainvälisen huipputapahtuman lääkintäpalveluista.

Lue lisää
Voiko taiteessa kilpailla?

"Kilpailuissa inspiroidutaan, verkostoidutaan ja ystävystytään, vaikka keskenään kilpaillaankin", kertoo balettitanssija ja koreografi Minna Tervamäki.

Lue lisää
Tanssin kieltä ymmärtää jokainen

Tanssi ei tunne kielimuureja, sillä se on kaikkien yhteinen kieli. Eikä tanssin kielelle ole vain yhtä käännöstä, vaan jokaisella on vapaus omaan tulkintaan.

Lue lisää
Kilpailijoiden ilmoittautuminen on alkanut

Hakuaika on alkanut 1.11.2019 ja jatkuu 31.1.2020 saakka.

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu kunnioittaa perustajansa Doris Laineen muistoa

Järjestyksessään yhdeksäs Helsingin kansainvälinen balettikilpailu käydään jälleen Suomen kansallisoopperan ja -baletin näyttämöillä kesäkuun 1.–8. päivänä 2020. Kilpailun perusti pitkän uran Suomen kansallisbaletin ensitanssijana tehnyt sekä myöhemmin kulttuuripoliitikkona ja tanssin aseman edistäjänä toiminut professori Doris Laine (1931–2018) vuonna 1984. Laineen syntymästä on kulunut 31.10.2019 tasan 88 vuotta.

Lue lisää
Balettikilpailun liput nyt myynnissä Lue lisää Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristo

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristo on julkistettu. 

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu uudistuu

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa jo yhdeksättä kertaa 1.‒8.6.2020. Kilpailu uudistuu rohkeasti ja vahvistaa samalla hyvää mainettaan kansainvälisten balettikilpailujen joukossa. ”Helsingin kansainvälisen balettikilpailun osallistujat ovat 15‒25-vuotiaita, eli Z-sukupolven edustajia. He elävät visuaalisessa maailmassa, joten nyt oli oikea aika uudistaa kilpailun ilme, missio ja hakuprosessi”, kertoo kilpailun pääsihteeri Paula Ranto.

Lue lisää
Tuomariston puheenjohtaja – Madeleine Onne

Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne on Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomariston puheenjohtaja vuonna 2020. Muut tuomariston jäsenet esitellään myöhemmin.

Lue lisää