HIBC on enemmän kuin kilpailu – ohjelma sisältää harjoitustunteja, mestarikursseja ja teematunteja

18.1.2022

Kilpailuviikon aikana osallistujille järjestetään päivittäisiä harjoituksia, mestarikursseja ja teematunteja. Kilpailijat lähtevät kotiin ikimuistoisten ja jopa elämää muuttavien kokemusten kanssa.

Lue lisää
Tutustu balettikilpailun tuomaristoon

14.12.2021

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristoon on kutsuttu kansainvälisten balettiryhmien keskeisiä taiteellisia johtajia ja tunnettuja balettiasiantuntijoita, jotka ovat alalla pitkään menestyksekkäästi työskennelleitä tanssijoita, johtajia, valmentajia ja koreografeja.

Lue lisää
Lipunmyynti on avautunut – varaa paikkasi seuraavaan balettikilpailuun

15.11.2021

Liput Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun ovat myynnissä Suomen kansallisoopperan ja -baletin verkkokaupassa ja asiakaspalvelussa alkaen maanantaina 15.11.2021.

Lue lisää
Lähde mukaan Balettimatkalle

12.11.2021

Balettimatkalla pääset tutustumaan kansainvälisen balettikilpailun ainutlaatuiseen maailmaan 30.5.–6.6.2022. Balettimatka on kulttuurielämys, joka sisältää kilpailuesitykset parhailta paikoilta, gaalanäytöksen ja oheisohjelmaa täydentämään kokemusta.

Lue lisää
Haku balettikilpailuun on avautunut

1.11.2021

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on viikon mittainen opintomatka nuorille ja lahjakkaille tanssijoille.

Lue lisää
Minna Tervamäki aloittaa yhdistyksen puheenjohtajana

10.6.2021

Tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki on valittu Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on aiemmin toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana ja ollut aktiivisesti mukana mm. varainhankinnassa.

Lue lisää
Helsingin kansainvälisellä balettikilpailulla on hyvä maine

24.4.2021

Madeleine Onne, Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja ja vuoden 2022 kilpailun tuomariston puheenjohtaja, arvioi Helsingin kansainvälisen balettikilpailun kotimaista ja kansainvälistä merkitystä.

Lue lisää
Helsingin kansainvälisen balettikilpailun 2022 järjestelyt vauhdissa

Mitä kuuluu Helsingin kansainvälisen balettikilpailun suunnitelmille?

Balettitanssija, koreografi ja Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhdistyksen varapuheenjohtaja Minna Tervamäki kertoo miten kilpailun eri osa-alueet etenevät.

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään vuonna 2022

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 30.5.–6.6.2022. Jo yhdeksättä kertaa vietettävä balettikilpailu tuo Helsinkiin noin sata 15–25-vuotiasta tanssijaa ympäri maailman.

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu siirtyy Lue lisää Vuoden 2020 balettikilpailun kilpailijat on valittu

Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun on hyväksytty mukaan 89 tanssijaa 23 maasta. Heistä seitsemän edustaa Suomea. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä kilpailu käydään Suomen Kansallisoopperan näyttämöillä 1.–8. kesäkuuta. 

Lue lisää
Urheilu Mehiläinen Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhteistyökumppaniksi

Urheilu Mehiläinen vastaa kansainvälisen huipputapahtuman lääkintäpalveluista.

Lue lisää
Voiko taiteessa kilpailla?

"Kilpailuissa inspiroidutaan, verkostoidutaan ja ystävystytään, vaikka keskenään kilpaillaankin", kertoo balettitanssija ja koreografi Minna Tervamäki.

Lue lisää
Tanssin kieltä ymmärtää jokainen

Tanssi ei tunne kielimuureja, sillä se on kaikkien yhteinen kieli. Eikä tanssin kielelle ole vain yhtä käännöstä, vaan jokaisella on vapaus omaan tulkintaan.

Lue lisää
Kilpailijoiden ilmoittautuminen on alkanut

Hakuaika on alkanut 1.11.2019 ja jatkuu 31.1.2020 saakka.

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu kunnioittaa perustajansa Doris Laineen muistoa

Järjestyksessään yhdeksäs Helsingin kansainvälinen balettikilpailu käydään jälleen Suomen kansallisoopperan ja -baletin näyttämöillä kesäkuun 1.–8. päivänä 2020. Kilpailun perusti pitkän uran Suomen kansallisbaletin ensitanssijana tehnyt sekä myöhemmin kulttuuripoliitikkona ja tanssin aseman edistäjänä toiminut professori Doris Laine (1931–2018) vuonna 1984. Laineen syntymästä on kulunut 31.10.2019 tasan 88 vuotta.

Lue lisää
Balettikilpailun liput nyt myynnissä Lue lisää Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristo

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristo on julkistettu. 

Lue lisää
Helsingin kansainvälinen balettikilpailu uudistuu

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa jo yhdeksättä kertaa 1.‒8.6.2020. Kilpailu uudistuu rohkeasti ja vahvistaa samalla hyvää mainettaan kansainvälisten balettikilpailujen joukossa. ”Helsingin kansainvälisen balettikilpailun osallistujat ovat 15‒25-vuotiaita, eli Z-sukupolven edustajia. He elävät visuaalisessa maailmassa, joten nyt oli oikea aika uudistaa kilpailun ilme, missio ja hakuprosessi”, kertoo kilpailun pääsihteeri Paula Ranto.

Lue lisää
Tuomariston puheenjohtaja – Madeleine Onne

Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne on Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomariston puheenjohtaja vuonna 2020. Muut tuomariston jäsenet esitellään myöhemmin.

Lue lisää