Brooklyn Mack mukaan Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristoon

25.4.2022

Amerikkalainen balettitanssija Brooklyn Mack tulee mukaan Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tuomaristoon. Hän täydentää tuomaristoa, joka koostuu kansainvälisten balettiryhmien keskeisistä taiteellisista johtajista ja tunnetuista balettiasiantuntijoista.

Brooklyn Mack on maailmalla kysytty ja tunnettu kansainvälinen vieraileva ensitanssija. Mack on esiintynyt ensitanssijana eri puolilla maailmaa arvostetuissa balettiryhmissä, kuten Ukrainan kansallisbaletissa, American Ballet Theatressa ja Englannin kansallisbaletissa. Hän on ollut ensitanssijana The Washington Balletissa vuosina 2009–2018 sekä Orlandon baletissa 2006–2009. Hän on saanut lukuisia myönteisiä arvosteluja tunnetuilta julkaisuilta, kuten The Washington Post ja The New York Times.

Mack on voittanut useita palkintoja, kuten toisen palkinnon USA:n kansainvälisessä balettikilpailussa vuonna 2006, toisen palkinnon Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa vuonna 2009 sekä ensimmäisen palkinnon Varnan kansainvälisessä balettikilpailussa vuonna 2012.

Balettikilpailun tuomaristoa johtaa Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne. Muut jäsenet ovat Nina Ananiashvili, prima ballerina ja Georgian valtionbaletin taiteellinen johtaja; Frank Andersen, Bournonville-baletin tuottaja; Julio Bocca, opettaja ja valmentaja; Jorma Elo, Boston Balletin koreografi ja Nicolas le Riche, Ruotsin kuninkaallisen baletin taiteellinen johtaja.

Tuomaristo 2022