Helsingin kansainvälinen balettikilpailu siirtyy

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on päätetty siirtää koronavirusepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Järjestyksessään yhdeksäs kilpailu oli tarkoitus järjestää Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 1.–8. kesäkuuta 2020.

Kilpailuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jorma Uotisen mukaan epidemiatilanteen ennuste sekä Suomessa että muualla maailmassa johti siihen, että kilpailun siirto oli ainoa vastuullinen ratkaisu: “Kilpailijoiden, tuomareiden, yleisön ja balettikilpailun henkilökunnan sekä vapaaehtoisten työntekijöiden terveys on nyt kaikkein tärkeintä.”

Balettikilpailun uusi ajankohta pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian. Kansallisooppera ja -baletti palauttaa ostettujen lippujen arvon oopperabaletti.fi-verkkokaupan asiakastilille. Hyvityksen voi halutessaan pyytää maksettavaksi myös joko luottokortille tai pankkitilille. Tarkat toimintaohjeet löytyvät osoitteesta ibchelsinki.fi/fi/liput/.

“Olemme ilolla seuranneet, kuinka tapahtumamme on innostanut sekä kilpailijoita että tanssin ystäviä kaikkialla maailmassa. Olemme varmoja siitä, että Helsingin kansainvälinen balettikilpailu tulee olemaan upea tapahtuma, vaikka kilpailun ajankohta muuttuu”, balettikilpailun pääsihteeri Paula Ranto sanoo.

Professori Doris Laine-Almin (1931–2018) vuonna 1984 perustama Helsingin kansainvälinen balettikilpailu kuuluu maailman korkeatasoisimpien ja suurimpien kansainvälisten balettikilpailujen joukkoon. Vuoden 2020 kilpailuun oli hyväksytty mukaan 89 tanssijaa 23 maasta.