Urheilu Mehiläinen Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhteistyökumppaniksi

Urheilu Mehiläinen vastaa kansainvälisen huipputapahtuman lääkintäpalveluista.

Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä Helsingin kansainvälinen balettikilpailu käydään 1.‒8.6.2020 Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Neljän vuoden välein järjestettävässä kilpailussa nuoret huipputanssijat ympäri maailmaa kilpailevat sekä klassisen baletin että nykytanssin taidoissa. Urheilu Mehiläinen vastaa kilpailun lääkintäpalveluista ensimmäistä kertaa. 

‒ On hienoa päästä mukaan tähän kilpailuun tuomaan Urheilu Mehiläisen laadukkaat palvelut kilpailijoiden tueksi. Tavoitteenamme on vammojen ennaltaehkäisy ja mahdollisimman terveet kilpailupäivät kaikille kilpailuihin osallistuville, toteaa Urheilu Mehiläisen ylilääkäri Mikko Kirjavainen.  

‒ Kilpailijoiden hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiminen ovat erittäin tärkeitä asioita Helsingin kansainväliselle balettikilpailulle. Baletti on kokonaisvaltaisesti vaativa laji, ja kilpailu voi olla raskas koitos nuorelle tanssijalle. Olemme hyvin iloisia saadessamme Urheilu Mehiläisen yhteistyökumppaniksemme. Voimme luottaa siihen, että kilpailijamme ja vapaaehtoisemme saavat tapaturman sattuessa laadukasta hoitoa helposti ja läheltä, sanoo kilpailun pääsihteeri Paula Ranto.

Lääkintäpalvelut järjestetään kilpailuun osallistuville tanssijoille sekä kisaorganisaation vapaaehtoisille sairastumisen tai loukkaantumisen sattuessa. Palvelut kattavat lääkärin ja fysioterapeutin antaman ensiavun kilpailupaikalla. Jatkohoito voidaan järjestää tarvittaessa Mehiläisessä.

Urheilu Mehiläisen Kirjavainen tuo vahvan tanssialan osaamisen balettikilpailun osallistujien tueksi.

‒ Baletti ja nykytanssi ovat lähellä sydäntäni. Niissä yhdistyvät musiikki, rytmi, taide ja huippu-urheilu. Olen seurannut balettia viimeiset 10 vuotta baletin luottolääkärin ominaisuudessa, Kirjavainen toteaa. ‒ Itselläni on lääkärikokemusta tästä kilpailusta aiempien kilpailuiden osalta. On hienoa päästä seuraamaan nuorten tanssijoiden taitavaa, kaunista tanssia ja tukea tätä oman osaamiseni avulla. Odotan ilolla paluuta kisoihin nyt Urheilu Mehiläisen edustajana, hän kertoo.

Urheilu Mehiläisen lääkäri ja fysioterapeutti päivystävät kilpailuiltoina kilpailupaikalla. Lääkäriaseman aukioloaikoina hoitoa tai fysioterapiaa tarvitsevat kilpailijat ohjataan tarpeen mukaan Urheilu Mehiläisen Töölön toimipisteiseen.