Minna Tervamäki aloittaa yhdistyksen puheenjohtajana

10.6.2021

Tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki on valittu Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on aiemmin toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana ja ollut aktiivisesti mukana mm. varainhankinnassa.

Photo: Pia Inberg

Seuraava balettikilpailu järjestetään Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa 30.5.–6.6.2022. “Tämä on sopiva aika kääntää katse jo ensi kesään, kun upea kansainvälinen balettikilpailumme levittäytyy oopperaan ja Töölönlahdelle”, Tervamäki iloitsee.

Samalla haluamme kiittää lämpimästi pitkäaikaista puheenjohtajaamme taiteilijaprofessori Jorma Uotista. Hän on suomalaisen tanssin legenda, joka on vuosien ajan tehnyt tärkeää työtä balettikilpailun eteen.

Professori, prima ballerina Doris Laine-Almin (1931–2018) vuonna 1984 perustamaa Helsingin kansainvälistä balettikilpailua pidetään yhtenä maailman korkeatasoisimmista kansainvälisistä balettikilpailuista. Noin neljän vuoden välein järjestettävä kilpailu on toiminut ponnahduslautana monille kansainvälisille huipputanssijoille.

Koronaviruspandemian vuoksi siirretty yhdeksäs Helsingin kansainvälinen balettikilpailu oli tarkoitus järjestää kesäkuussa 2020. Kahdella vuodella siirtyneen kilpailun osallistujahaku alkaa tulevana syksynä 2021. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Lipunmyynti avautuu Kansallisoopperan ja -baletin verkkokaupassa ja asiakaspalvelussa marraskuussa 2021.