Helsingin kansainvälisen balettikilpailun 2022 järjestelyt vauhdissa

Mitä kuuluu Helsingin kansainvälisen balettikilpailun suunnitelmille?

Balettitanssija, koreografi ja Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhdistyksen varapuheenjohtaja Minna Tervamäki kertoo miten kilpailun eri osa-alueet etenevät.

 

Vuoden 2022 balettikilpailun valmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Toivomme, että koemme suurella joukolla Helsingin Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin tiloissa 30.5.-6.6.2022 kaikkien aikojen nuorten balettitanssijoiden kilpailun. Meillä on upea tilaisuus nähdä Helsingissä baletin tulevaisuus ja sen tähdet.

Pandemia-aika on rajoittanut opetusta, harjoittelua ja esityksiä monin tavoin eri puolilla maailmaa. Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on nuorille tanssijoille monipuolinen mahdollisuus näyttää lahjakkuutensa. Nuoren balettitanssijan päätös pyrkiä kilpailuun lisää aina harjoittelumotivaatiota ja kunnianhimoa. Balettikilpailu on aina täynnä yllätyksiä odotettujen menestysten rinnalla.

Millainen balettikilpailu on tulossa?

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on saanut aikaisempina vuosina kiitosta laatuorganisoinnistaan ja inspiroivasta hengestään. Moni on kuvannut kilpailua opintomatkana, jossa voi voittaa monella tavalla. Kilpailijat oppivat paljon toisiltaan. Kilpailija voi myös luottaa siihen, että kilpailussa hänen taitojensa ja koreografian arviointi on monimuotoista.

Balettikilpailu järjestetään Suomen Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin upeissa tiloissa. Kilpailijat pääsevät esiintymään talon näyttämöillä innostuneen yleisön kannustamana. Harjoituksetkin ovat oopperatalon harjoitussaleissa. Kilpailun aikana järjestetään myös useita koulutus- ja valmennustilaisuuksia.

15-25-vuotiaiden balettitanssijoiden energiaa ja iloa ympäröi alkukesän raikas ja vehreä luonto. Töölönlahden kulttuuriympäristö on ainutlaatuisen kaunis ja innostava paikka harjoitella, kilpailla, rentoutua, verkostoitua, oppia ja ystävystyä. Helsingin kahvilat kesäterasseineen kukoistavat kortteleissa, puistoissa ja meren rannalla. Hauskinta on se, että joka paikkaan on helppo pyöräillä.

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun kaikki tapahtumapaikat ja hotellit ovat lähellä. Siksi kilpailijoiden, juryn, tukijoiden, yleisön ja koko organisaation on vaivatonta ja turvallista toimia.

Kaiken kaikkiaan Helsinki on kiehtova kulttuurikaupunki, ja Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on sen innostavimpia maailman luokan tapahtumia kesällä 2022. Uskon, että vuonna 2022 meillä on kilpailussa aivan erityinen uudelleen luomisen tunnelma.

Mikä on baletin tulevaisuus pandemian jälkeen?

Balettitanssijat ovat näyttäneet voimansa pandemian aikana. Intohimonsa ja kurinalaisuutensa ansiosta he ovat jaksaneet treenata omissa kodeissaan, pihoillaan ja puistoissa. Balettitanssijat ovat uskomattoman luovia ja kekseliäitä treenaamisessa. Hienoa, että monet ovat järjestäneet yhdessä virtuaalisia harjoituksia ja jakaneet niitä sosiaalisessa mediassa. Näin on innostettu ihmisiä balettitreeneihin!

Ihailen suuresti kaikkien nuorten balettitanssijoiden sinnikkyyttä pandemian haasteiden keskellä. Baletti on luonut ympäri maailmaa ihmisille vapauttavia ilon hetkiä. Baletilla on vahva klassinen perinne ja samalla monia uudistumisen virtoja. Baletti on aikamme innostavimpia kulttuurin muotoja universaalisti.

Milloin kilpailijoiden haku avautuu?

Haku vuoden 2022 Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun alkaa nykyisten suunnitelmiemme mukaan marraskuussa 2021. Kerromme suunnitelmien etenemisestä verkkosivustollamme ja uutiskirjeessämme.

Milloin alkaa lipunmyynti?

Myös lipunmyynti kaikkiin Helsingin kansainvälisen balettikilpailun näytöksiin ja Gaalaan alkaa marraskuussa 2021. Tiedotamme kaikissa kanavissamme ja uutiskirjeessämme tarkemman aikataulun. Tervetuloa kaikki innolla seuraamaan ja kannustamaan nuoria balettitanssijoita.

Teksti: Marja-Liisa Pollari
Kuva: Minna Hatinen