Yimeng Sun

Suomen kansallisbaletin ensitanssija
1. palkinnon voittaja seniorisarjassa 2016


Kuva: Mirka Kleemola

Balettikilpailujen merkitys

Balettikilpailuihin osallistuminen on hyvä keino nuorelle tanssijalle haastaa itsensä ja astua ulos mukavuusvyöhykkeeltään. Tämä on hyvin kehittävää ja opettavaista.

Muistojani Helsingin kansainvälisestä balettikilpailusta

Harjoittelin todella paljon ja sain kullanarvoista apua useilta ihmisiltä, kuten balettimestari Ingrid Némečkoválta, koreografi Emrecan Tanışilta ja pariltani Maksimilta.

Kilpailun kohokohta

Gaalaesitys oli ikimuistoinen. Emme tienneet etukäteen, ketkä tulevat palkituksi, mutta päättelimme, että koska pääsemme osallistumaan gaalaesitykseen, meidän täytyy saada joku palkinto! Palkinnot jaettiin esityksen jälkeen palkintojenjakoseremoniassa. Oli hyvin jännittävää odottaa, milloin minun nimeni mainitaan, jos se mainitaan ollenkaan. Ensimmäiseksi julkistettiin pronssimitalistit, enkä ollut heidän joukossaan. Sitten tulivat hopeamitalistit, enkä vieläkään kuullut nimeäni – ajattelin, että VAU, minkä palkinnon oikein tulen saamaan? Seuraavaksi kerrottiin, että minä olen voittanut ensimmäisen palkinnon ja olin hurjan innoissani ja iloinen. Tämä oli tietenkin minun kilpailujeni kohokohta!

Kehittyminen tanssijana

Kilpailua varten harjoitteleminen oli todella opettavaista. Työskentely hyvän balettimestarin kanssa oli minulle tärkeää, ja uskon, että ilman hänen apuaan en olisi pärjännyt kilpailussa näin hyvin. Tarinan välittäminen katsojalle lyhyessä variaatiossa on haastavaa, joten yksityiskohtien täytyy olla kunnossa.

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun vaikutus uraani

Voitto antoi minulle lisää itseluottamusta tanssijana, ja kilpailuun valmistautuminen sekä itse kilpailu opettivat uusia työskentelytapoja. Kilpailun jälkeen sain heti pääroolin Joutsenlammessa. 

Järjestelyt toimivat!

Suomessa asuvana tiesin jo etukäteen, että kaikki toimii täällä yleensä hyvin. Kuulin muilta kilpailijoilta, että heidät oli majoitettu hotelliin, joka oli vain tienylityksen päässä Oopperatalolta. Tämä oli heidän mielestään hyvin ystävällistä ja ajattelevaista kilpailun järjestäjiltä. Meille oli myös varattu enemmän aikaa harjoitteluun sekä lavalla että tanssisaleissa kuin monissa muissa kilpailuissa, mikä oli todella mukavaa.